AMERİKA’nın en ünlü üniversiteleri nelerdir? AMERİKA, dünyaca tanınan bir çok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Bu üniversitelerden en ünlüleri; Massachusetts Institute of Technology (MIT), Yale University, Columbia University, CalTech, Stanford University, Brown University, Duke University, Princeton University, Cornell University, Harvard ve University of Chicago’dur.
BlogYurtdışı EğitimYurtdışı Üniversite EğitimiSık Sorulan Sorular: AMERİKA
- AMERİKA’da üniversite fiyatları ne kadardır?
AMERİKA, dört binin üzerinde üniversitesi ile çok geniş bir eğitim imkanı sunar, bu sebeple de belli bir fiyat vermek imkansızdır. Ancak bir fikir edinmek için bazı üniversitelerin yıllık ücretlerine bakılacak olursa; MIT: 54.000$, Yale University: 56.000$, Columbia University: 62.000$ ve University of Chicago. 60.000$’dır.
- AMERİKA’da okurken çalışabilir miyim?
CPT’ ye (Curriculur Practical Training) başvurulursa eğitim boyunca 20 saat/hafta çalışma imkanı vardır.
- AMERİKA’da üniversite bitirince çalışma iznim var mı?
Mezuniyetten hemen önce OPT’ ye (Optional Practical Training) başvurulursa mezuniyetten sonraki 1 yıl için çalışma izni alınır.
- AMERİKA’da konaklama ücretleri ne kadar?
Yıllık 11bin-20 bin dolar arası yaşam gideri (konaklama-yeme içme dahil) vardır.
- AMERİKA’da üniversiteye girmek için şartlar nedir? Amerika’da üniversite eğitimi almak için Türkiye’de sınava girmek zorunluluğu var mı?
AMERİKA’da bir üniversiteden kabul almanız için Türkiye’de Yükseköğrenime Geçiş Sınavı’na girmeniz ve minimum geçerli puanı almanız gerekir. AMERİKA’da bir üniversiteye başvurmak isteyen öğrencilerin SAT (Scholastic Aptitude Test) veya ACT (The American College Testing) sınavından geçerli puanlar almaları gerekmektedir.
Ayrıca İngilizce seviyenizi belirlemek için gerekli olan TOEFL veya IELTS sınavlarından birine girip yeterli puan almanız gerekir.
Eğer TOEFL veya IELTS sonuçları üniversitenin belirlediği puanın altındaysa ancak öğrenci diğer bütün şartları sağlıyorsa üniversiteden şartlı kabul alabilir. Bu durumda öğrenci okula kabul edilir ve haftada belli bir saat İngilizce dersi almakla yükümlü olur.
Türkiye’de lisans eğitimlerinin bir kısmını tamamlamış olan öğrenciler Amerikan üniversitelerine kayıt olduktan sonra o zamana kadar yapmış oldukları ortak derslerin bir kısmını saydırabilirler. Bunun yanı sıra, Lise diploması, Not çizelgesi (transkript), SAT (Scholastic Aptitude Test) veya ACT (American College Test) sonuçları, Referans mektupları, Niyet mektubu (Statement of Purpose), Başvuru ücreti, Banka mektubu ve Özgeçmişiniz de istenen belgeler arasındadır.
- AMERİKA’da eğitim süresi ne kadar?
Bölümlere göre eğitim süresi 4-6 yıl arasında değişir.